Valors

HospitalCampanya_valors

Acollir

A la despersonalització del centre massificat i subjecte a la gentrificació, la protecció de les persones sense llar significa acollir a tots en una mateixa casa-sostre. En aquest sentit l’acció d’acollir comença amb els que estan en més dificultat i des d’aquí s’estén a tots els ferits per qualsevol motiu. Aquest estil de vida reconeix que tots hem de ser acollits i emparats però que tots alhora, podem acollir i compartir

Escoltar

La soledat és una ferida greu en les grans ciutats i només es cura amb la relació personal. La relació d’escolta activa no és tant la resolució dels problemes sinó en acostament gratuït i disponible a la persona que pateix des de l’interès per la seva persona.

Promoure

Suposa potenciar les possibilitats oferint punts a les persones i grups per al desenvolupament integral així com espiritual. Això vol dir orientar, des del coneixement de les necessitats i possibilitats de cada persona, cap als recursos personals i socials. La promoció també significa que els que poden oferir alguna cosa ho duen a terme desplegant les seves potencialitats per al bé de tots. Així mateix la dimensió espiritual és una força de foment de les potencialitats de la persona en totes les seves dimensions.

Integrar

La fragmentació i exclusió de les comunitats humanes impedeix la incorporació a la comunitat de les diferents persones i la diversitat grups. La importància que es trobin els creients i les seves comunitats amb les persones excloses d’una llar asseient-se a una mateixa taula. Així com la convivència ocasional amb els visitants als quals no només se’ls mostra una cara d’entreteniment superficial sinó també urgència de conèixer i conviure amb les persones en vulnerabilitat.

 

 

febrer 2019